donderdag 5 april 2018

Nasi met hamblokjes

Tijd om weer een receptje te delen. Als wij deze nasi eten is er eigenlijk nooit commentaar, iedereen in huis lust het. Daarnaast is het super simpel. Met recht een succesrecept hier in huis!

Zelf probeer ik altijd de rijst van te voren te koken, zodat deze is afgekoeld en droog is.



Ingrediƫnten;
-250 gr ongekookte rijst (wij eten eigenlijk altijd zilvervliesrijst)
-3 preien 
-250 gr hamblokjes
-4 eieren
-3 theelepels Chinese 5 spices













Bereidingswijze:
-Kook de rijst (eventueel van te voren) volgens de verpakking
-Snijd de preien in halve, smalle ringen.
-Verwarm een wok of hapjespan en bak in een beetje wokolie of bakboter de hamblokjes 2 minuten.
-Voeg de prei toe en bak 3 minuten.
-Schuif het mengsel wat aan de kant en breek de eieren in de pan. Roer met een spatel de eieren kapot, zodat er roerei ontstaat. Als het goed begint te stollen roer het ei door de rest van het mengsel.
-Voeg de Chinese 5 spices toe en roer goed door.
-Voeg de rijst toe en warm goed door.

Wij eten deze nasi meestal met sate, babi pangang of babi ketjap. Ook eten wij er altijd wat kroepoek bij, wij hebben echt kroepoek monsters in huis. Als in zeldzame gevallen blijkt dat er iemand niet wil eten, is de kroepoek een goed lokmiddel.....Als je nog 3 happen neemt, dan krijg je weer wat kroepoek ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten